2024-sentralstyret-bli-bedre-kjent
Hvem er de, og hvilke erfaringer, lidenskaper og kompetanser har de, våre nye sentralstyremedlemmer? Det kan du lese mer om i denne artikkelen. (Fotomontasje: Strømmestiftelsen. Foto: privat.)

Bli bedre kjent med RE:ACTs nye sentralstyre

RE:ACTs sentralstyre spiller en avgjørende rolle i å lede og forme våre initiativer, og vi er stolte av å introdusere våre nye styremedlemmer som bringer med seg en bredt spekter av erfaringer, lidenskaper og kompetanser for å styrke organisasjonen vår og oppnå våre visjoner. Bli bedre kjent med våre dyktige styremedlemmer nedenfor.

Nora Wiersdalen står sommerkledd på en turkis brygge

Elsker mangfold!

Styreleder, Nora Wiersdalen:

Hei, jeg heter Nora, er 24 år gammel og bor for øyeblikket i Oslo. Jeg ser frem til å bli ferdig utdannet sosionom våren 2024. Etter videregående reiste jeg til Nepal gjennom Strømmestiftelsens utvekslingsprogram Act Now, og senere jobbet jeg som trainee i utvekslingsprogrammet gjennom Hald Internasjonale Skole. Disse opplevelsene har vekket min interesse for kulturmøter, mangfold, mat, språk og reising, samt for bærekraftig livsstil og rettferdighet.

Som styreleder i RE:ACT håper jeg å kunne bruke min energi til å gjøre en positiv forskjell for andre, samtidig som jeg ønsker å få mer erfaring innen organisasjonsarbeid. Jeg tror på RE:ACTs potensial for vekst og evnen til å nå ut til flere unge mennesker med temaer som betyr mye for meg, som rettferdighet og antirasistisk arbeid.

Jeg er engasjert, har stå-på-vilje og en ganske strukturert tilnærming til arbeidet (jeg elsker lister, hehe!), og jeg tror dette vil være til nytte for RE:ACT. Jeg ser virkelig frem til å jobbe i styret og samarbeide med en fantastisk gruppe mennesker! Ikke nøl med å kontakte meg på nora@re-act.no hvis du har spørsmål.

Håkon Wesnes i pandakostyme

Langsiktige resultater

Nestleder, Håkon Wesnes:

Hei, jeg heter Håkon, er 23 år gammel og kommer fra Gjøvik. For tiden studerer jeg økonomi og administrasjon ved NTNU. Jeg har hatt flere ledende roller, inkludert som stipendiat på FHS, frivillig for Røde Kors og fra min tid i militæret. Disse erfaringene har gitt meg verdifull innsikt som jeg kan anvende i studiene mine og dra nytte av i fremtidige aktiviteter.

Nylig ble jeg ferdig utdannet ved Hald internasjonale skole, der jeg deltok i programmet Act Now. Et halvt år i Tanzania som lokal innbygger åpnet øynene mine for urettferdighet og fattigdom. Sammen med organisasjonen OCODE og Strømmestiftelsen jobber jeg for å skape rettferdighet og bærekraftig inntekt som kan løfte tanzanianske innbyggere ut av fattigdom.

Som styremedlem ønsker jeg å bidra til organisasjonens vekst og bærekraft ved å utvikle effektive strategier og sikre god styring. Jeg har en visjon om å oppnå bærekraftige resultater på lang sikt. Gjennom engasjement, åpen kommunikasjon og godt samarbeid håper jeg å bidra til felles mål. Jeg ser frem til å samarbeide tett med resten av styret og organisasjonens medlemmer for å realisere vår visjon og sikre organisasjonens suksess på lang sikt. Min e-post er hakon@re-act.no

Christine Liodden spiser bolle med gul krem

Frilanser og foredragsholder

Styremedlem, Christine Liodden:

Hei, jeg heter Christine Liodden, 24 år gammel fra Bærum. For 4 år siden deltok jeg på Hald, og gjennom Act Now reiste jeg til Nepal. Dette året har formet meg og økt interessen min for internasjonale spørsmål, bistand, bærekraft, utviklingsarbeid og kultur. Jeg jobber nå som frilanser for FN-sambandet, hvor jeg holder foredrag om bærekraft og rollespill om FNs sikkerhetsråd. Organisasjonsstruktur og utvikling er også en stor interesse for meg, spesielt etter å ha beundret Strømmestiftelsens arbeid. Derfor ønsker jeg å være en del av RE:ACTs styre.

Etter Hald studerte jeg pedagogikk i ett år før jeg begynte på Bygg og Miljøteknikk ved NTNU i Trondheim. Gjennom mine tre år som student har jeg vært engasjert i ulike frivillige aktiviteter, inkludert studentkor og Internasjonal Studentfestival (ISFiT). Denne erfaringen vil jeg ta med meg inn i RE:ACT.

Som styremedlem vil jeg jobbe for å styrke organisasjonens struktur og drift. Jeg ønsker å utvikle en tydelig strategi og plan, samt definere konkrete mål og fokusområder for fremtiden. Jeg er åpen for innspill og ideer, så ikke nøl med å kontakte meg på christine@re-act.no. Jeg ser frem til å samarbeide for en positiv utvikling av RE:ACT!

klara-svalheim-1200x1200px

Lidenskapelig samfunnsengasjert

Styremedlem, Klara Svalheim:

Hei, jeg heter Klara Svalheim og er for tiden teologistudent ved MF vitenskapelig høyskole. I fjor gikk jeg på Hald internasjonale skole, hvor jeg utvekslet med Act Now til Nepal. Jeg har alltid vært lidenskapelig engasjert i samfunnet og fått utløp for det gjennom debattgrupper, klimastreiker og lignende.

Etter at jeg var i Nepal har engasjementet mitt utvida seg til å også dreie seg om fattigdom, internasjonale relasjoner og hva vi kan lære av hverandre. Da jeg bodde i Nepal, fikk jeg se hvordan fellesskapet og den selvfølgelige ansvarsfølelsen menneskene har for hverandre kan bety så mye.

Jeg fikk også se mennesker som levde i fattigdom, men som allikevel var så sterke og fulle av livskraft, hele tida i stand til å tenke positivt og være takknemlige for det de hadde.

Jeg oppdaga at vi har så mye å lære av andre samfunn. Derfor har jeg en ambisjon om å legge til rette for at flere ungdommer i Norge kan få et utvida verdensbilde og muligheten til å lære av og om andre kulturer her i RE:ACT. Om du har spørsmål eller forslag til samarbeid, er det bare å ta kontakt med meg på klara@re-act.no.

Kristin Grøthe legger hodet på skakke og smiler

Integrere og skape endring

Styremedlem, Kristin Grøthe:

Hei, jeg heter Kristin og er 20 år gammel. Jeg er for tiden bosatt i Barcelona, hvor jeg engasjerer meg frivillig i arbeidet med å integrere nordafrikanske immigranter. I fjor var jeg elev på Hald internasjonale skole der jeg var på 6 måneders utveksling til Tanzania gjennom Strømmestiftelsens Act Now-initiativ. Der fikk jeg være en del av et team og se hvordan bistandsarbeid fungerer fra innsiden.

Interessen min for bistandsarbeid, frivillighet og rettferdighet har økt siden da, og jeg gleder meg til å være med å forme RE:ACTs framtid. Jeg håper vi sammen i styret kan jobbe med konkrete tiltak for å gjøre en forskjell og skape engasjement hos ungdom i den viktige kampen mot fattigdom og urettferdighet i verden.

Jeg er glad i å jobbe med engasjerte mennesker som har motivasjon og driv til å skape endring. Jeg er effektiv og liker å jobbe med konkrete mål, og tror derfor at jeg kan bidra med fremgang og handling i styret og organisasjonen. Jeg har troen på at vi sammen i organisasjonen kan gjøre en forskjell. Om du har spørsmål og ønsker å kontakte meg, kan du gjerne gjøre det via e-post: kristin@re-act.no.